NEKONEČNO

07.01.2018 17:34

Jestliže položíme osmičku o 90°, dostaneme symbol nekonečna.

Doporučil bych ho používat místo obligátního "OSUDOVÉ OSMIČKY NÁRODA ČESKÉHO".  Tento národ je totiž nekonečně nepoučitelný a těm, co bylo v osmašedesátém osmnáct, si o něm rozhodně nedělají iluze. Hlavně o tom, co následovalo o rok později a pak to lámání charakterů v době normalizace...  A tak se to opakovalo v roce 1618, 1918, 1938, 1948, 1968 a nebude tomu jinak ani v roce 2018. Prostě nekonečno...
Národ si zvolí do čela vlády zločince, který veřejně pohrdá jedním z pilířů demokracie soudní mocí - a nazve ji "mafií" a "účelovkou", úkoluje novináře, jak mají likvidovat své politické protivníky, jeho arcilotr Faltýnek zpochybňuje evropský verdikt Olafu, prezidenta, který zkopromitoval tento stát a potažmo národ tak, jako nikdo jiný v hstorii a tenhle pronárod mu tleská a směje se, když přijde ožralý k posvátným insigniím, což si nedovolil ani Reinhard Heydrich, když vyzve lůzu, aby hledala neexistující článek a slibuje za to sto tisíc, když před autoritářským Putinem řekne, že novináři by se měli  střílet, když na TV Barrandov idiotovi Soukupovi dává veřejně recept, jak zlikvidovat veřejně právní televizi... nestačil by arch k výčtům neskutečných nonsensů, kterých je tenhle zlý a pomstychtivý paranoik schopen, nad nimiž kroutí hlavou celý svět. (A my můžeme být Americe vděčni, že má svého Trumpa, který odpoutává pozornost od našeho Zemana, ostudy tisíciletí, jinak bychom se museli hanbou propadnout  - už konečně!)
Nikdy jsem si nedělal iluzi o tomto národu, který pořádal hony na Karla Čapka, vyhazoval z Národního divadla Hugo Hasse, věšel Miladu Horákovou, takřka před mýma očima zastřelil  21. srpna 1969 hloupou holku Danuši Muzikářovou v Brně na Moravském náměstí... Ale patřím k němu a to už mi nikdo neodpáře. A tak mám alespoň právo říct, že se za něho stydím. Za všechny babišovce, zemanovce, korejského Okamuru se svou suitou připomínající sabath čarodějnic z Bulgakova Mistra a Markétky, zaručující demontáž svobody, demokracie, izolace, totální ostudy. A k nim můžeme nanovo připsat ČSSD, ze které Bohuslav Sobotka udělal slušnou livicovou stranu západního střihu, odtáhnuvší se od hulváctví Zemana i Babiše a nyní, po návratu baziliška Haška a Zimoly znovu horující pro hradní humus.
Stydím se tento národ i za jeho NEKONEČNO!